Начало Новини
Новини
Едно незабравимо пътуване до Тунис
Написано от Боян Йорданов   
четвъртък, 25 март 2010 11:09

АРТЕФАКТ ООД и ЕТ ПРЕРСОНАЛ КОНСУЛТ – Г. ПОПОВ ВИ КАНЯТ НА

Едно незабравимо пътуване до Тунис - точното място за обучение, отдих и почивка сред екзотична природа където мечтите се сбъдват!

Едно незабравимо пътуване до ТунисУважаеми дами и господа,

ръководители на фирми, юристи, счетоводители и специалисти по човешки ресурси за вас организираме пътуващ семинар-практикум:

ФИРМЕН, ФИНАНСОВ И ПЕРСОНАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ В ТУНИС 5.05-9.05.2010 г.
5 дни в елитния средиземноморски курорт Ел Кантауи.

Продължение...
 
Български пощи губят между 7 и 10 милиона лв. от услугата абонамент, за сметка на данъкоплатците
Националната асоциация на разпространителите на печатни издания (НАРПИ)* иска нов икономически модел на пазара на разпространение на печатни издания в България и отмяна на монопола на «Български пощи” ЕАД.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наказа “Български пощи” ЕАД с 50 000 лв. заради злоупотреба с монопол. Производството е образувано по жалба на един от членовете на НАРПИ - „Артефакт” ООД**. Основанието на жалбата е нарушаване на чл.18 и чл.30 от Закона за защита на конкуренцията. От НАРПИ обясняха, че “Български пощи” използва непазарен модел на ценообразуване като определя, поддържа и налага цени на разпространение на печатни произведения чрез предварителна продажба (абонамент) далеч по-ниски от пазарната себестойност на услугата. Цената на Български пощи ЕАД е формирана с планирана загуба, която може да се компенсира само от друг вид дейности, в това число и такива дотирани от държавата. Това води до убеждението, че всички ние като данъкоплатци доплащаме услуги, които всъщност не ползваме, в името на ниската цена на абонамента на Български пощи.
Продължение...
 
Върховният административен съд излезе с решение по повод монопола на Български пощи на пазара на разпространение на печатни издания
Написано от Мони   
четвъртък, 19 февруари 2009 17:39

 

РЕШЕНИЕ

№ 2286
София, 19.02.2009

В ИМЕТО НА НАРОДА


Върховният административен съд на Република България - Петчленен състав - II колегия, в съдебно заседание на двадесет и втори януари две хиляди и девета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ПЕТКОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ИВАН ТРЕНДАФИЛОВ
НАТАЛИЯ МАРЧЕВА
РУМЯНА ПАПАЗОВА
ТОДОР ТОДОРОВ

 

при секретар  Григоринка Любенова  и с участието на прокурора  Николай Николов изслуша докладваното от съдията ИВАН ТРЕНДАФИЛОВ по адм. дело № 15465/2008.

 

Продължение...
 
Фирмен Информационен Бюлетин #19
Написано от Даниела Богоева   
вторник, 01 юли 2008 13:50

  

Новият брой 19 на Информационен бюлетин на Артефакт - с нова визия и нов дизайн.

Можете да го изтеглите безплатно от тук или да го разгледате online.

 
“АРТЕФАКТ” вече присъства в още седем града в страната

“Артефакт” ООД откри нови 7 свои представителства в страната, за да отговори на нарастващите изисквания на клиентите за териториално покритие. Това ще доведе до разрастване от нов мащаб за фирмата, до по-качествени и достъпни услуги за клиентите.
Градовете, в които “стъпваме за първи път” са:

Продължение...