Начало За нас
За нас ПДФ Печат Е-мейл
„Артефакт”ООД е водеща фирма за абонамент и доставка на печатни издания в България. Извоювахме си име на най-добрата фирма за абонамент в частния сектор.
Принципите на развитие на фирмата са да постигаме стабилност, качество и ефективност на всички нива, да се разрастваме и усъвършенстваме непрекъснато, като бъдем полезни на българите и на обществото. Коректността, колегиалните партньорски взаимоотношения с контрагентите и високото качество са наши основни ценности.

История
“Артефакт” е създадена през 1992г. Собственици и управители на фирмата са: Станко Йорданов и Йордан Стефанов.
Първоначалната дейност на “Артефакт” е да бъде търговско рекламно представителство на международното списание Export Channel. През същата година възниква идеята за създаване на Българо-Холандско дружество “Медиа Корп” с предмет на дейност абонамент на чуждестранни и български вестници и списания. Фирмата обаче започва тази дейност с името “Артефакт”.

“Артефакт” означава експонат, произведение на изкуството. През 1992 се е занимавала с продажба в чужбина на български произведения на изкуството. Това име за нас е едновременно и пожелание, и мисия, защото фирмата ни се стреми да прави нещата трайни и красиви.

“Артефакт” започна като ентусиазиран експеримент на група съмишленици, след много и много труд днес той е развит в ефективна маркетингова и производствена структура, която осигурява работа, поминък и растеж на повече от 120 млади българи. Абонаментът в “Артефакт” е не просто защита от рисковете на инфлацията и рисковете от нередовно получаване на необходимото издание. Той е инвестиция в една бързо прогресираща фирма.
Персонал:
Във фирмата работят предимно млади хора, които намират работата си в “Артефакт” за изключително интересна и даваща възможност за развитие. Ръководството се състои от точно такива млади хора, които са тръгнали в развитието си от най-ниското стъпало. Фирмата е дала начало в трудовата кариера на над 500 млади и талантливи свои служители. Над 70% от работещите са със завършено висше образование или в момента са студенти. Фирмата ни приема принципа на обучение и издигане на персонала на място. Повечето от нашите служители с ръководни функции са започнали във фирмата като работници в повечето случаи, като куриери или агенти по продажбите.
В областта на мениджмънта се стремим към прилагането на доказани или нестандартни методи за управление. Искрено желаем да изградим система за непрекъснати подобрения с основно участие на сътрудниците и работниците.

Във фирмата работят средно около 120 служители – от тях 70 са постоянно ангажирани куриери. Служителите са:
  • Експерти
  • Висшисти
  • Специалисти в областта на маркетинга, продажбите, комуникациите и логистиката
Технически възможности:
Фирмата разполага с богата материална и техническа база, собствен софтуер. Притежание на “Aртефакт” са информационна система със собствено разработена и усъвършенствана база данни (ERP и CRM) и над 50 000 имена на фирми и частни лица.
 
Партньори:

Индустриални обединения. "Артефакт" ООД е съучредител на:

* НАРПИ (Национална асоциация на разпространителите по абонамент)
* АБКО (Асоциация на Българските куриерски оператори)
* ОБТБ (Одит бюро по тиражите – България)
* БАЕТ (Българска асоциация за електронна търговия)

Управителят Станко Йорданов е член на ръководните органи на първите три от тях. “Артефакт” ООД е член на НАРПИ и ОБТБ - основно предимство в организирането на кампании от национално ниво.
През 1996 с централното участие на “Артефакт”ООД бе организирана първата у нас обединена абонаментна кампания на частни разпространители. Това положи основите на създаването на национална мрежа за куриерски доставки и абонамент на печатни издания под ръководството на фирмата. Положи условията за обединение на разпространителския бизнес.
Работим с над 600 издатели, дистрибутори и разпространители. Осъществяваме контакти с ключови международни партньори в областта на издателската дейност, периодиката, директния маркетинг и разпространението на периодика.